11.10.2013

Täydellinen vaatekaappi

Lueskelin pitkästä aikaa joululahjaksi saatua Lauren Conradin Style-kirjaa ja sain taas inspiraatiota uudistaa vaatekaappia ja karsia vähemmän käytettyjä vaatteita kirpputorille vietäviksi! Oon tän vuoden aikana myyny varmaan yli puolet mun vaatteista koska tajusin, etten tarvitse niin montaa vaatetta, vaan yhdistelemällä saan helposti ja edullisesti vaikka kuinka monta erilaista asua :-) Vielä tietysti joitain tarpeellisia vaatteita puuttuisi kaapista, mutta pikkuhiljaa...Kokosin kuitenkin Lauren Conradin kirjan pohjalta vaatekaapin sisällön neljään kategoriaan, joiden avulla voi saada apua täydellisen vaatekaapin saavuttamiseksi.
_MG_4381 Basic-vaatteet: Luovat asulle ns. pohjan, jonka ympärille on helppo yhdistellä erikoisempia vaatteita ja asusteita. Mustat, valkoiset ja harmaat topit, t-paidat ja pitkähihaiset. Kannattaa kokeilla, sopiiko omalle kropalle v- vai tavallinen kaula-aukko :-) Basic-vaatteet voi hyvin ostaa ketjuliikkeistä edullisesti, sillä niitä joutuu uusimaan tietyin väliajoin runsaan käytön vuoksi. Kannattaa hankkia myös löysempiä ja kireämpiä malleja, jolloin saa vaihtelua :-) Täydellisten farkkujen löytämiseen voi mennä aikaa ja vaivaa, mutta se on sen arvoista! Mustien farkkujen kanssa voi yhdistää melkein mitä vain, joten ne ovatkin vaatekaapin yksi tärkeimmistä vaatekappaleista ja kuuluvat mielestäni tähän kategoriaan.
_MG_4387 Klassikot: Näihin vaatekappaleisiin kannattaa sijoittaa eniten rahaa, sillä ne eivät mene pois muodista vaan ovat ajattomia ja käytännöllisiä. Niitä yhdistellään basic-vaatteiden kanssa, jolloin asusta ei tule tylsä. Hyvin istuva bleiseri tai jakku on käytännöllinen ja tekee asusta siistin.
Luottofarkut pelastaa jokaisen asukriisin (esim. mustana, sinisenä, valkoisena ja beigenä).
Pelkistetty pikkumusta tai kynähame on hyvä olla valmiina juhlia varten, omalle vartalolle sopivia kauluspaitoja (sininen, valkoinen, musta) voi käyttää jakun alla tai yhdistettynä hameeseen tai farkkuihin. Kauluspaitojen lisäksi kaapista kannattaa löytyä joku juhlavampi malli, esim. silkkinen paita. Myös hyvälaatuisiin (esim. puuvillaisiin) neulepaitoihin- ja takkeihin kannattaa sijoittaa. Jokaisen naisen on hyvä myös omistaa laadukkaat mustat korkokengät sekä saapikkaat tai nilkkurit.
_MG_4378
Oman tyylin kulmakivet: Vaatekaapista pitäisi löytyä myös jotain omaa persoonaa kuvaavaa päällepantavaa, esimerkiksi erikoisempi bleiseri, unelmiesi merkkilaukku tai vaikka värikkäät shortsit tai farkut. Nämä vaatteet/asusteet tekevät asuistasi juuri sinun näköisesi. Myös erilaiset korut, kengät ja huivit sopivat tähän kategoriaan. Monille ihmisille joistain asusteista tai vaatteista muodostuu ''tavaramerkki'', kun sitä käyttää lähes päivittäin. Itselläni helmikäsikoru ja Nomination tai Michael Korsin kello on melkein joka päivä ranteessa sekä käsivarrella roikkuu MK Jet Set Travel Tote!
_MG_4390 Sesonkivaatteet: Tähän osioon kuuluvat kaikki viimeisimmät trendivaatteet, jotka kuitenkin menevät pois muodista luultavasti vähän ajan päästä. Näihin vaatteisiin ei kannata laittaa paljoa rahaa, sillä ne menevät luultavasti jossain vaiheessa kierrätykseen tai jäävät käyttämättä. Tottakai nämäkin vaatteet luovat omaa tyyliäsi, mutta kannattaa miettiä, paljonko maksaa niistä ihanista kuviollisista legginseistä jos niitä ei kuitenkaan tule käyttämään enää viiden vuoden päästä :-)

Näiden kategorioiden lisäksi on tietysti urheilu- ja kotivaatteet, mutta ainakin itselle Conradin kirjasta oli paljon apua yhteensopivan vaatekaapin luomiseen, toivottavasti tästä oli apua jollekulle teistäkin :-)

2 kommenttia:

  1. jep, koska helmikäsikorulla ja nominationilla erotut tosi hyvin kaikista muista lame muijista! :Ddd

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No emmä nyt sitä tarkottanu :DD

      Poista