12.1.2015

Kirjavinkkejä

En ookkaan tällä varmaan maininnut, eikä oikeestaan monikaan varmaan tiedä, mutta rakastan lukemista ja oon aina lukenut tosi paljon. Ala-asteella kun tehtiin lukudiplomit, johon piti lukea 8 kirjaa, ihmettelin kun monelle se oli niin suuri homma, koska itsehän tosiaan luin lukudiplomiin reilut 50 kirjaa :-D Enää en oo ihan niin lukutoukka, koska koulu ja harrastukset vie niin paljon aikaa, mutta kuukaudessa tulee kuitenkin yleensä luettua ainakin yksi kirja.

Uskon, että siellä on ainakin muutamia lukijoita, jotka kaipaisivat lukuvinkkejä. On ainakin mun mielestä aina kiva kuulla bloggaajilta suositteluja niin ruokapaikoista, salijutuista kuin kirjoistakin. En nyt löytänyt kaikkia esittelemiäni kirjoja kuvattavaksi, mutta googlettamalla varmasti löytyy lisätietoja.
_MG_8163
Jos joku ei vielä tiennyt, haen siis opiskelemaan psykologiaa ja se on ollut lukiossa lemppariaineeni ja vähän niinkuin sellanen kutsumus. Siksi oon myös lukenut paljon psykologisia tai muutenkin pohdiskelevia kirjoja viime vuoden aikana.

Paulo Coelho, Veronika päättää kuolla: ehdottomasti yksi lempikirjoistani, niin hieno kuvaus itsemurhaa yrittäneen nuoren naisen mietteistä ja elämisen halusta tapahtuman jälkeen. Kirja sai oikein miettimään omaa elämääkin uudella tavalla.

Paulo Coelho, Alkemisti: tää kirja vähän jakoi mun mielipiteitä, sillä aihe oli melko kaukainen itselle (paimenen matkakertomus), mutta kun tekstiä pohti symbolisesti, se sai kuitenkin ajattelemaan kaikenlaisia juttuja. Myös tarina oli loppujenlopuksi mukaansatempaava ja Coelhon kirjat on muutenkin hienosti kirjoitettuja.

Outi Alm, Veden viiltämä ja Riikka Pulkkinen, Vieras olivat myös mun mielestä hyviä kuvauksia hieman hukassa olevien ihmisten elämästä ja ajatuksista. Erityisesti Vieraan sellainen kaksitasoinen kerrontatapa oli mun mieleen, toinen osa kertoi naispapin ja pienen tytön tarinaa, toinen oli kuvaus anorektisen teinitytön maailmasta. Tarinat kuitenkin liittyvät yhteen ja lukija saa samalla seurata molempia rinnakkain. Veden viiltämä kertoo lapsensa tappaneen naisen elämästä vankilan jälkeen, mietteistä ja yrityksestä rakentaa elämää uudelleen ja hyväksyä menneisyys, mukaan liittyy myös kiinnostus koskeen, jota nainen alkaa tutkia. 

Kuvasta puuttuu myös yksi ihan huippuhyvä psykologinen kirja, Päivä Storgårdin Keinulaudalla, joka perustuu kirjailijan omiin kokemuksiin kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä. Itse mielialahäiriöistä ja niiden hoidosta tosi kiinnostuneena kahlasinkin tän kirjan muutamassa päivässä läpi, niin elävää ja todentuntuista kerrontaa! Kannattaa ehdottomasti lukea, jos tällaiset jutut kiinnostaa.
_MG_8167
Toinen kirjatyyppi, joka mua kiinnostaa, on seikkailukertomukset. Niihin voi uppoutua niin täysillä, eikä kirjaa haluaisi ollenkaan jättää kesken!

Cecilia Samartin, Sr. Peregrino ja La Peregrina: trilogian kaksi ensimmäistä osaa (kuvassa toinen osa), jotka kertovat synkkää salaisuutta kantavan Jamiletin elämästä, jossa hän kohtaa kaikenlaista ja tapaa ihmisen, joka muuttaa hänen elämänsä. En oikein tiedä, mitä näistä vois sanoa, etten vaan vahingossa paljasta liikaa! Mutta molemmat kirjat vei ihan mukanaan, oli aina vaan alotettava uus kappale, koska juonenkäänteitä tuli niin paljon ja aina oli lähempänä ''ratkaisua''. Kirjan henkilöt on tosi hyvin kuvattu, samoin paikat, joten on helppo päästä kirjan vietäväksi! Tämäkin kirja kerrotaan tavallaan kahdella tasolla ja kahdessa eri ajassa, tarinat kuitenkin liittyy myös yhteen.

Oon myös alottanut Life of Pi :tä lukemaan englanniksi, ja ekat 100 sivua ovat vaikuttaneet tosi lupaavilta! Hyvää kuvailua, ihana tarina ja tietysti onhan kaikki kirjat parempia englanniksi.

Ajattelin tulla vielä myöhemmin esittelemään teille kaksi muuta ''kategoriaa'': kevyemmät luettavat esimerkiksi rantalomalla löhöilyyn sekä klassikot!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti