30.1.2015

Lisää kirjavinkkejä

Viimeksi vinkkailinkin teillä joitain seikkailukirjoja sekä vähän syvällisempiä ja psykologisia kirjoja, nyt halusin esitellä vielä muutaman klassikon sekä kevyemmän luettavan.
_MG_8164
Sofi Oksasen Puhdistuksen voisi lukea jo jonkinasteiseksi klassikoksi - ainakin tulevaksi sellaiseksi - sen suosion perusteella. Siitä on jo pari vuotta kun ton luin, mutta kirja kyllä säväytti sen erilaisuudella, karulla todellisuudentunnulla ja Sofi Oksasen uniikilla tekstillä muutenkin. Turha varmaan mainita tätä kirjaa tässä, mutta halusin kuitenkin!

Nyt mulla on meneillään Jane Austenin Ylpeys ja ennakkoluulo, jokahan on ihan klassikkojen klassikko. Tykkään jostain syystä lukea noita reilut 200 vuotta vanhoja kirjoja, niissä on vaan niin erilainen, yksinkertainen, maailma ja tunnelma. 

Klassikoista ehdottomasti lempparini on Emily Bronten Humiseva harju, joka kaikkine ihmissuhdekäänteineen ja räiskyvine henkilöhahmoineen pakotti lukeeman kirjaa koko ajan vaan eteenpäin. Saatoin istua nojatuolissa tuntikausia selvittääkseni vaan, mitä Heathcliff seuraavaksi aikoo tehdä.

Myös Truman Capoten Aamiainen Tiffanylla on paitsi aivan ihana leffana, myös viihdyttävää ja kevyttä lukemista. Huvittavan Holly Golightlyn elämää ja sekoiluja pääsee seuraamaan vielä paremmin kirjan kautta, mutta onhan leffan Audrey Hepburnkin tosi ihana!
_MG_8166
Viimeisenä vielä kirjatyyppi, jota tulee luettua melko vähän, mutta mikä on tosi sopiva esimerkiks ulkomaanmatkoilla ja silloin, kun keskittyminen ei oo ihan huipussaan: kevyet luettavat.

John Greenin The fault in our stars oli ihan omaa luokkaansa, vuoden ylivoimaisesti paras kirja! Luin sen englanniksi parissa päivässä ja voin sanoa, että voitti kyllä leffan ihan mennen tullen. Greeniltä löytyy muitakin kehuttuja kirjoja, joten nyt oonkin lukenut Will Grayson, Will Grayson:ia englanninksi ja se onkin ihan erilainen kirja kun TFIOS, mutta omalla tavallaan myös tosi hyvä ja hauskaa luettavaa. Oikeastaan koko ajan tekstissä kulkee mukana ironia ja musta huumori, vielä enemmän kuin TFIOS :issa. 

Toinen hyvä, tosi kevyttä luettavaa, oli Espanjan matkalla lentomatkan ja yhden rannalla löhöillyn päivän aikana luettu Ally O'Brienin Agentti. Pari päivää ennen matkaa lainasin tän vaan kaverilta jonkun kirjan tarpeessa, joten ei ollut juuri minkäänlaisia odotuksia tästä, mutta se osottuikin ihan hulvattoman hauskaksi kertomukseksi agentin pyrkimysistä luoda uraa ja selvitä ihmissuhteista ja elämästä ylipäätään. Kertojan koppava ja sarkastinen huumori oli just mun makuun!

Oon myös tällä viikolla lueskellut Cecelia Ahernin kirjoja, jotka on tavallaan kevyttä lukemista, mutta niissä on tosi hyvä juoni ja henkilöt, jäin heti koukkuun ja pakko lukea kaikki!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti