5.7.2015

I did it!

Heippaheei! Täällä kirjottelee tooosi onnellinen ja helpottunut tyttö - mulle myönnettiin noin viikko sitten opiskelupaikka Jyväskylän psykologialle, wuhuuu!! :) Jännitin hirveesti ensin pääsykokeiden ja sitten soveltuvuuskokeiden tuloksia, jotka loppujenlopuks osottautuikin sitten riittävän hyviksi koulupaikan saamiseksi. Löytyykö täältä lukijoista muita psykalaisia?? Nyt on ollut hirvee asuntometsästys käynnissä ja koitan välissä käydä töissä ja nähdä kavereitakin joskus, joten blogi on ollut vähän hiljainen. Matkapostaukset jatkuu tässä lähipäivinä, kunhan ehdin kirjotella tekstit niihin, pysykää siis kuulolla :)

Tässä kuitenkin kuvia asusta, jolla lähdin kohti Espoota viettämään ihanaa kesäiltaa ihanien tyttöjen kanssa ja baari-ilta vaihtuikin tyttöjen perinteiseksi sleep overiksi, nostalgista! Ihana kesä ja ihanat ystävät <3
_MG_9810
paita gina tricot
shortsit Zara
silkki''takki'' Catwalk
laukku Louis Vuitton
kengät Vagabond
kello Michael Kors
aurinkolasit ray-ban
_MG_9823 _MG_9831 _MG_9833 silkkitakki

6 kommenttia:

 1. Heippa! Mä oon kans hakemassa Jyväskylään psykologiaa opiskelemaan ja olis kiva kuulla vinkkejä sun lukemisesta! Olitko valmennuskurssilla? Montako tuntia luit päivässä? Milloin aloitit lukemisen? Kiitos paljon vastauksista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Hyvän koulupaikan oot valinnu ja kerron mielelläni vinkkejä :) Aloitin siis lukemisen kevään ylppärien jälkeen heti ja olin eximian valmennuskurssilla helsingissä joka oli kyllä hintansa arvoinen (hyvät materiaalit, välikokeet, pommitin opettajia kysymyksillä, vertaistuki jne.) ja sitten lueskelin kirjastolla kohtalotovereiden kanssa ja myös yksin kotona. Tarvittava lukuaika on tosi yksilöllistä mutta mä luin 2-6 tuntia päivässä ja ehkä 5-6 päivänä viikossa. Keskimäärin päivässä tuli 4 tuntia (pidin kirjaa luetuista tunneista). Tein myös keväällä töitä ja reissasin, joten sain onneks välillä nollatakkin päätä lukemisesta, minkä koin tosi hyväksi. Ulkoaopettelussa paras vinkki on muistikortit, eli toiselle puolelle esim joku teksti ''normaalijakauman kaava'' ja sitten toiselle se oikea kaava ja niistä sitten opettelemaan niin kauan että osaa kaiken :D. Toivottavasti oli vähän apua ja hurjasti tsemppejä sinne!!

   Poista
 2. Kiitos vastauksesta! Oon myös menossa Eximian valmennuskurssille ja toivon että siitä olisi paljon hyötyä ja apua sisään pääsemiselle :) kiva kuulla että vähän "vähemmälläkin" lukemisella voi tosiaan päästä, onhan se tietysti yksilöllistä miten oppii jne, mutta juuri kuullut monelta noin 9h luku-urakkaa päivässä niin vähän hirvitti :D! Mutta suuri unelma olisi kyllä päästä ensimmäisellä yrittämällä sisään ja toivottavasti jaksan tehdä töitä oikein urakalla sen pari kk yo-kirjoitusten jälkeen :) ja tuota korttisysteemiä olen myös alkanut ruveta tekemään, sillä taitaa juuri tuo tilastomatikka olla suurin haaste..:D pääsitkö itse siis ensimmäisellä sisään? Onkos se muuten niin, että väärästä vastauksesta menee pääsykokeessa miinusta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon että kurssista on ehdottomasti hyötyä :) ja kannattaa vaan ajatella keväällä että se on lyhyt vaihe elämässä, kyllä sen jaksaa panostaa! Pääsin joo ekalla sisään ja ei jyväskylässä ainakaan tullu miinuspisteitä eli kannattaa aina edes veikata jotain vaihtoehtoa x) pidän sulle peukut pystyssä ja jos tulee vielä kysymyksiä niin tänne vaan kommenttia!:)

   Poista
 3. Pakko tulla vielä kommentoimaan haha :D muistatko montako oikein /60 sait pääsykokeesta? Oliko tilastomatikan osuudessa vaikeita juttuja tai paljon päässälaskuja? Mitä asioita minun kannattaisi painottaa tilastomatikan kirjassa, joita varmasti/ehkä tullaan kysymään pääsykokeessa?
  Pakko myös soveltuvuuskokeesta kysyä, että minkälainen fiilis sinulla sielä oli ja mitä vinkkejä antaisit sinne - muutakuin omana itsenä olemisen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain 53/60 ja mulle melkein kaikki tilastomatikassa oli vaikeaa :D Mutta kokeessa oli aika nippelitietoa ja sellaisia ''turhia'' asioitakin kysyttiin, mm. paljon niiden kaavojen käyttöön liittyviä ominaisuuksia jne En oikein muista enää kysymyksiä, ja tottakai nekin vaihtelee varmasti aika paljonkin eri vuosina, joten tuohon en oikein osaa antaa hyvää vastausta...Kannattaa vaan koittaa opetella koko kirja ulkoa :D.

   Soveltuvuuskokeisiin vinkkinä, että kannattaa tehdä tuttavuutta oman ryhmäläisten kanssa ja mennä vaikka yhdessä lounaalle niin jännitys helpottuu ja haastattelutkin menee paremmin! Ei kannata liikaa suunnitella niitä osioita myöskään :)

   Poista